Optiek Matthijs

Meer dan 100 jaar
een begrip in Gent

- Since 1900 -

Virtual tour

Optiek Matthijs

Open van maandag tot zaterdag - van 10u00 tot 18u00


Jouw glimlach wordt deze maand 40% breder

OPTIEK MATTHIJS krijgt een nieuw jasje !

Nu -40% op alle monturen en zonnebrillen

(totale uitverkoop vanaf 2 november 2023 wegens verbouwing )

Vanaf 11 maart  verhuizen we tijdelijk naar onze Pop-up winkel, mageleinstraat 48, waar u nog steeds tercht kunt voor onze gebruikelijke service, en voor de laatste koopjes van onze uitverkoop.  Vanaf 15 april zien we u dan graag terug in onze vernieuwde zaak op het vertrouwde adres.

Wij werken op afspraak voor oogmetingen en contactlensaanpassingen.  U kan hier een online afspraak maken.

Contactlenzen kan u ook vlot bestellen via onze webshop : ilens.be/optiekmatthijs  

Voor verdere vragen, bestellingen of afspraken, bel gerust naar 09 225 36 46 of mail naar info@optiekmatthijs.be


Optiek Matthijs is reeds meer dan 100 jaar een begrip in Gent. Ons team staat vandaag nog steeds garant voor het beste, onafhankelijke, advies voor uw optische noden. Of het nu gaat om het kiezen van een passend montuur, de juiste glazen, het vinden van comfortabele contactlenzen of het wegwijs maken in de nieuwste trends qua zonnebrillen, wij staan paraat om u op een persoonlijke manier te helpen. Door montage en herstellingen nog steeds uit te voeren in eigen atelier kunnen we u bovendien de snelste en meest correcte service garanderen.

Karel Matthijs - Jan Matthijs - Ulrike Roelants - Sybren Van Wesemael- Ellen Lootens - Rei Qordja - Lisa Van Gansbeke

Alle dagen open van 10 tot 18u - gesloten op zondag  - Tel: 09 225 36 46 - info@optiekmatthijs.beOver onsBrillen

Comfort combineren met looks, en dat zonder concessies in kwaliteit. Dat is de opdracht waar wij dagelijks mee geconfronteerd worden. Kom u zelf vergewissen van het grootste aanbod in brilmonturen. Of het nu gaat over een trendy merkbril, of een degelijk klassiek model, wij hebben vast de stijl in huis die bij u past. Ook voor kinderen bieden wij een ruim assortiment aan leuke (maar stevige) montuurtjes.

Zonnebrillen

Zoekt u een hippe trendy zonnebril of een functionele sportbril? Het grootste aanbod aan (merk-) zonnebrillen vindt u ongetwijfeld bij ons.

Lenzen

Ook voor contactlenzen kunt u vertrouwen op onze jarenlange ervaring. In de 30 jaar dat wij actief zijn op dit gebied hebben we, van op de eerste rij, een fantastische evolutie mogen meemaken.

Als CONTACTLENS XPERT CENTER wordt onze expertise ook door de fabrikanten op prijs gesteld, waardoor wij meer dan eens meewerken aan de lancering van nieuwe technologieën, en zo regelmatig nieuwigheden in avant-première kunnen testen.

U vindt bij ons alle gebruikelijke merken tegen de scherpste prijzen, maar ook voor zogenaamd “moeilijke” gevallen zoals droge ogen, astigmatisme of dubbelzicht-problemen kunnen wij tegenwoordig een passende oplossing vinden.

Het Contact Lens For Life - programma garandeert een langdurig en zorgeloos lensdragen. Bovendien geniet u van vele extra voordelen.

Nog nooit contactlenzen gedragen? Of nog nooit een degelijke uitleg gehad? Geen nood! Met het START-TO-LENS programma kunt u op een leuke en vlotte manier kennis maken met contactlenzen. Na een vakkundige opmeting van uw ogen bespreken we samen welke oplossing het meest geschikt zou kunnen zijn. Op een rustige manier leren wij u vervolgens de lenzen aan te brengen, zodat u vervolgens de lenzen op eigen tempo kan uitproberen.

Daglenzen

Daglenzen zijn al lang geen buitenbeentje meer in de contactlenswereld . Doordat deze lenzen slechts 1 keer gedragen worden bieden deze tal van voordelen voor de drager : een ongekend comfort, een ongeëvenaarde hygiëne, en een onbeperkte flexibiliteit in het dragen ( zowel geschikt voor dagelijks als voor sporadisch gebruik) Daglenzen bestaan ook in een torische versie (astigmatisme). Probeer ook de nieuwe Dailies Total 1 en ervaar het ultieme comfort in lensdragen. De meeste sterktes kunnen uit voorraad geleverd worden.

Maandlenzen

Maandlenzen worden vandaag de dag beschouwd als de “gangbare” manier van lensdragen. In de maandlenzen vinden we dan ook het breedste gamma correcties, waaronder zelfs torische lenzen (astigmatisme) en multifocale (dubbelzicht) lenzen. De modernste maandlenzen worden vervaardigd uit silicone-hydrogel materialen die een veel betere zuurstoftransmissie en een constanter com- fort garanderen.

Torische lenzen

Astigmatisme (correctie met cilinder) hoeft geen reden meer te zijn om geen zachte lenzen te dragen. Dit soort lenzen vraagt over het algemeen iets meer inspanning om tot een perfect resultaat te komen, maar eens we de juiste lens gevonden hebben is het zeker de moeite waard.

Glazen

Een goede bril is pas af met een paar perfect aangepaste glazen. Wij maken u graag wegwijs in het enorme aanbod merken, types, materialen, enz … Als onafhankelijke opticiens kunnen wij uit het ruimste aanbod de meest geschikte glazen voorstellen, u zult bovendien versteld staan van de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Montagegegevens worden steeds digitaal opgemeten en alle glazen worden vervolgens gemonteerd in eigen atelier.

Optiek Matthijs is officieel dealer van alle grote glasmerken (Essilor, Zeiss, Rodenstock, Seiko, …) maar onze belangrijkste en geprefereerde glasfabrikant is reeds jaren HOYA. HOYA biedt een ruim gamma aan brillenglazen voor elke visuele behoefte, en door gebruik te maken van hun uitstekende en duurzame coatings (anti-reflectie en kraswerend) kunnen wij de beste garanties bieden op een langdurig comfort.

Enkelvoudige glazen

Als we spreken over enkelvoudige glazen betekent dit niet dat het over eenvoudige glazen gaat. Ook wie enkel een enkelvoudige correctie nodig heeft (om ver te kijken of enkel om te lezen) verdient niets minder dan de beste kwaliteit. In vele gevallen kunnen we echter onze gading vinden in het uitgebreid gamma voorraadglazen dat onze fabrikanten aanbieden, zodat wij tegenwoordig ook “full-option” glazen kunnen aanbieden tegen ongekend scherpe prijzen.

Multifocale glazen

De tijd dat leesproblemen slechts konden opgelost worden door vergaande compromissen in comfort ligt gelukkig reeds lang achter ons. De nieuwste generaties in gepersonaliseerde multifocale brillenglazen bieden de drager een scherp zicht op elke afstand, gekoppeld aan een ongekend comfort. Hoewel deze glazen over het algemeen wel een stuk duurder zijn dan enkelvoudige glazen, is ook dit gamma zeer uitgebreid, en bieden wij oplossingen aan in elke prijsklasse.

Ontspiegeling / coatings

Vrijwel elk glas dat vandaag de dag de deur uitgaat is voorzien van een anti-reflectie en kraswerende behandeling. Wijzelf zijn zodanig overtuigd van de kwaliteit en duurzaamheid van deze moderne coatings dat wij 2 jaar (en in sommige gevallen zelfs 3 jaar) garantie bieden. Al onze ontspiegelingen zijn bovendien voorzien van een vuil- en vetwerende antistatische laag die er voor zorgt dat vuile glazen en veelvuldig poetsen tot het verleden horen.

Materialen

Zware en dikke brillenglazen zijn gelukkig verleden tijd. Voor elke sterkte bestaat er tegenwoordig een mooie, comfortabele en betaalbare oplossing. Sinds de perfectionering van de kraswerende coatings werken wij nagenoeg steeds met organische (kunststof) brillenglazen, maar ook voor fervente voorstanders van minerale (glas) brillenglazen bestaan er nog tal van mogelijkheden.

Zonnebrillen op sterkte

Elk jaar, van april tot en met augustus, bieden wij een promotie aan op onze zonneglazen op sterkte. Enkelvoudig of multifocaal, eenvoudig gekleurd, dégradé of gepolariseerd. Alles is mogelijk, en steeds tegen uitzonderlijk gunstige prijzen.

Kinderbrillen

Brillenglazen voor kinderen of tieners onder de 18 jaar worden terugbetaald door de mutualiteit. Tenzij er speciale eisen zijn (bijvoorbeeld gekleurde of verkleurende glazen) kunnen wij vrijwel altijd tegen terugbetalingstarief werken.

Contact

Adres

Mageleinstraat 32
9000 Gent - België
T & F 09 225 36 46
info@optiekmatthijs.be

Openingsuren

Maandag tot zaterdag van 10u tot 18u.

Wegbeschrijving