Optiek Matthijs

Meer dan 100 jaar
een begrip in Gent

- Since 1900 -

Virtual tour

Optiek Matthijs

Tijdens de GENTSE FEESTEN is de zaak normaal open van maandag tot zaterdag, van 10u00 tot 18u00...  Prettige Genste Feesten !

Binst de Genste Fiest es de wènkel open van de moandag tot de zoaterdag, van ten tiene tot te zesse .. een Goeie Gentse Fieste !


Wij werken op afspraak voor oogmetingen en contactlensaanpassingen.  U kan hier een online afspraak maken.


Voor verdere vragen, bestellingen of afspraken, bel gerust naar 09 225 36 46 of mail naar info@optiekmatthijs.be


Al 120 jaar staan 4 generaties Matthijs garant voor het beste advies op gebied van oogzorg. Of het nu gaat om het kiezen van een passend montuur met de juiste glazen, het vinden van comfortabele contactlenzen of het wegwijs maken in de nieuwste trends qua zonnebrillen, wij staan paraat om u onafhankelijk en persoonlijk te helpen. Doordat we montages en herstellingen nog steeds uit voeren in ons eigen state-of-the-art atelier kunnen we u bovendien de snelste en meest correcte service garanderen

Karel Matthijs - Jan Matthijs - Ulrike Roelants - Sybren Van Wesemael- Ellen Lootens - Lisa Van Gansbeke

Alle dagen open van 10 tot 18u - gesloten op zondag  - Tel: 09 225 36 46 - info@optiekmatthijs.beOver ons

Naast zaakvoerders Karel en Jan Matthijs staat een team enthousiaste medewerkers voor u klaar om u te helpen met al uw optische noden.  Wij stellen ze graag aan u voor :

Brillen

Comfort combineren met looks, en dat zonder concessies in kwaliteit. Dat is de opdracht waar wij dagelijks mee geconfronteerd worden. Kom u zelf vergewissen van het grootste aanbod in brilmonturen. Of het nu gaat over een trendy merkbril, of een degelijk klassiek model, wij hebben vast de stijl in huis die bij u past. Ook voor kinderen bieden wij een ruim assortiment aan leuke (maar stevige) montuurtjes.

Zonnebrillen

Zoekt u een hippe trendy zonnebril of een functionele sportbril? Het grootste aanbod aan (merk-) zonnebrillen vindt u ongetwijfeld bij ons.

Lenzen

Hoe leuk moderne brillen ook mogen zijn, soms wil je ook een door het leven zonder een montuur op je snoet. Misschien vind je jezelf mooier zonder bril, of misschien wil je af en toe eens op stap of sporten zonder dat een bril in de weg zit.  Met de huidige mogelijkheden kunnen we voor vrijwel iedereen een oplossing vinden om comfortabel lenzen te dragen, dagelijks, of af en toe. 

START-TO-LENS

Nog nooit lenzen gedragen ? Geen nood ! Wij helpen je graag op weg met onze START-TO-LENS formule.  Wij doen alle nodige metingen, waarna we je alle mogelijkheden kunnen uitleggen.  Vervolgens bestellen we de juiste contactlenzen voor jou op proef.  We nemen uitgebreid de tijd om je aan te leren hoe de lenzen aan te brengen (en ook uit te halen, natuurlijk). Eens je dat onder knie hebt kan je de lenzen uitproberen op jouw eigen tempo. We plannen enkele vervolgafspraken in voor het beoordelen (en eventueel aanpassen) van je lenzen.

Zo’n START-TO-LENS kost je 50,-€ alles inbegrepen (testen, proeflenzen, vloeistoffen, uitleg en nacontroles)

HERAANPASSING

Al lenzen gedragen, maar aan vernieuwing toe ?  Af en toe kan het geen kwaad om alles eens volledig opnieuw testen.  Misschien is de sterkte niet meer up-to-date ?  Misschien zitten de lenzen niet meer zo comfortabel ? Misschien zijn er wel nieuwe, betere oplossingen voor jou op de markt ? Met een heraanpassing doen we in principe alle testen zoals bij een START-TO-LENS, behalve het leren inzetten natuurlijk.

Een heraanpassing kost je 30,- € alles inbegrepen. (testen, proeflenzen en nacontroles)

Voor een heraanpassing vragen we je om minstens de dag zelf geen lenzen te dragen (minstens 4 dagen voor harde lenzen)

CONTROLE

Wij adviseren lensdragers om minstens jaarlijks hun lenzen (en ogen) te laten controleren.  Hierbij wordt gekeken of de sterkte nog goed is, of de lenzen nog goed zitten.  Of je ogen geen last ondervinden van de lenzen. Of je nog het meest geschikte lenstype draagt.

Een lenscontrole Kost 20,- €

Voor een lenscontrole zien we je graag met de lenzen reeds enige uren in. 

DAGLENZEN

Dit is de comfortabelste en veiligste manier van lenzen dragen.  Je steekt elke keer een nieuw paar lenzen in, en na het dragen gooi je ze gewoon weg.  (Tip : wist je dat je ook je lenzen kan recycleren ?  Steeds nieuwe frisse lenzen, geen gedoe met potjes en vloeistoffen, en vooral : uiterst hygiënisch en gezond voor jouw ogen.  Daglenzen zijn bij uitstek geschikt voor wie zijn lenzen slechts af en toe wil dragen en bijvoorbeeld wil afwisselen met een bril. Daglenzen bestaan ondertussen ook in torische uitvoering met cilinder (voor astigmatisme) en ook in multifocale uitvoering (voor 40-plussers met leesproblemen)

De prijzen voor daglenzen variëren al naargelang het merk en de uitvoering, maar gemiddeld moet je rekenen vanaf 40,- € per maand voor gewone lenzen, vanaf 60,-€ per maand voor torische (astigmatisme), en vanaf 70,-€ per maand voor multifocale lenzen

MAANDLENZEN

Hoewel steeds meer mensen kiezen voor het gemak van daglenzen worden er nog heel vaak maandlenzen verkocht.  Maandlenzen zijn een stuk voordeliger dan daglenzen, maar je moet er wel wat verstandiger mee omgaan. Een maandlens kan je 30 keer dragen,  ’s avonds na het dragen haal je de lens uit, moet je ze reinigen en in een bijgeleverd potje stoppen met telkens verse contactlensvloeistof. Na 30 dagen gooi je de lens weg, en begin je met een nieuwe lens.  Maandlenzen bestaan in tal van uitvoeringen, ook torisch (astigmatisme) en multifocaal ((voor 40-plussers met leesproblemen)

De prijzen voor maandlenzen variëren al naargelang het merk en de uitvoering.  Meestal worden maandlenzen verkocht in pakketten voor 6 maanden.  Een gemiddeld pakket maandlenzen + vloeistoffen voor 6 maanden kost 120,- € (ca. 20,- per maand) .  Met torische lenzen (met cilinder voor astigmatisme) moet je rekenen op ongeveer 150,- €.  En een pakket met multifocale lenzen kost ongeveer 180,- €.

SPECIALE LENZEN

Naast de klassieke dag- en maandlenzen zijn er nog tal van andere mogelijkheden die we aanbieden  :

  • MYOPIE-control

Wist je dat er ondertussen ook al contactlenzen bestaan die de evolutie van de bijziendheid afremmen bij kinderen ?

  • Harde lenzen

In bepaalde gevallen kan het beter zijn om vormstabiele (harde) lenzen te dragen.  Bijvoorbeeld bij heel complexe afwijkigen.  Bij deze lenzen is het zicht over het algemeen ook scherper. 

  • Medische lenzen, maatlenzen.

Alle bovenstaande lenzen passen wij graag aan in samenspraak met de oogarts. 

Glazen

Een goede bril is pas compleet met een paar perfect aangepaste glazen. Wij maken u graag wegwijs in het enorme aanbod merken, types, materialen, enz … Als onafhankelijke opticiens kunnen wij uit het ruimste aanbod de meest geschikte glazen voorstellen, u zult bovendien versteld staan van de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Montagegegevens worden steeds digitaal opgemeten en alle glazen worden vervolgens gemonteerd in eigen atelier.

Optiek Matthijs is officieel dealer van alle grote glasmerken (Essilor,  Rodenstock, Seiko, …) maar onze belangrijkste en geprefereerde glasfabrikanten zijn reeds jaren ZEISS en HOYA. Beide merken bieden een ruim gamma aan brillenglazen voor alle visuele behoeftes, en door gebruik te maken van hun uitstekende en duurzame coatings (anti-reflectie en kraswerend) kunnen wij de beste garanties bieden op een langdurig comfort.

Enkelvoudige glazen

Als we spreken over enkelvoudige glazen betekent dit niet dat het over eenvoudige glazen gaat. Ook wie enkel een enkelvoudige correctie nodig heeft (om ver te kijken of enkel om te lezen) verdient niets minder dan de beste kwaliteit. In vele gevallen kunnen we echter onze gading vinden in het uitgebreid gamma voorraadglazen dat onze fabrikanten aanbieden, zodat wij tegenwoordig ook “full-option” glazen kunnen aanbieden tegen ongekend scherpe prijzen.

Multifocale glazen

De tijd dat leesproblemen slechts konden opgelost worden door vergaande compromissen in comfort ligt gelukkig reeds lang achter ons. De nieuwste generaties in gepersonaliseerde multifocale brillenglazen bieden de drager een scherp zicht op elke afstand, gekoppeld aan een ongekend comfort. Hoewel deze glazen over het algemeen wel een stuk duurder zijn dan enkelvoudige glazen, is ook dit gamma zeer uitgebreid, en bieden wij oplossingen aan in elke prijsklasse.

Ontspiegeling / coatings

Vrijwel elk glas dat vandaag de dag de deur uitgaat is voorzien van een anti-reflectie en kraswerende behandeling. Wijzelf zijn zodanig overtuigd van de kwaliteit en duurzaamheid van deze moderne coatings dat wij 2 jaar (en in sommige gevallen zelfs 3 jaar) garantie bieden. Al onze ontspiegelingen zijn bovendien voorzien van een vuil- en vetwerende antistatische laag die er voor zorgt dat vuile glazen en veelvuldig poetsen tot het verleden horen.

Materialen

Zware en dikke brillenglazen zijn gelukkig verleden tijd. Voor elke sterkte bestaat er tegenwoordig een mooie, comfortabele en betaalbare oplossing. Sinds de perfectionering van de kraswerende coatings werken wij nagenoeg steeds met organische (kunststof) brillenglazen, maar ook voor fervente voorstanders van minerale (glas) brillenglazen bestaan er nog tal van mogelijkheden.

Zonnebrillen op sterkte

Elk jaar, van april tot en met augustus, bieden wij een promotie aan op onze zonneglazen op sterkte. Enkelvoudig of multifocaal, eenvoudig gekleurd, dégradé of gepolariseerd. Alles is mogelijk, en steeds tegen uitzonderlijk gunstige prijzen.

Kinderbrillen

Brillenglazen voor kinderen of tieners onder de 18 jaar worden terugbetaald door de mutualiteit. Tenzij er speciale eisen zijn (bijvoorbeeld gekleurde of verkleurende glazen) kunnen wij vrijwel altijd tegen terugbetalingstarief werken.

  • MYOPIE-controle

Er bestaan nu ook heel mooie oplossingen om de evolutie van myopie (bijziendheid) af te remmen bij kinderen.  Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 

Contact

Adres

Mageleinstraat 32
9000 Gent - België
T & F 09 225 36 46
info@optiekmatthijs.be

Openingsuren

Maandag tot zaterdag van 10u tot 18u.

Wegbeschrijving